[imageeffect type="frame" align="aligncenter" width="1170" alt="iPhonography" link="" lightbox="yes" url="http://www.dreamsand.se/wp-content/uploads/2011/08/IMG3168-L.jpg" ]

iPhonography

Nu har jag skapat ett galleri för att visa på hur en enkel kameramobil tillsammans med rätt applikation kan ge tilltalande och lite konstnärliga bilder (mina är oftast tagna med iPhone-appen Hipstamatic). Jag tycker det är ett bra sätt att utnyttja den lite sämre linsen i mobilkamerorna på ett roligt sätt.

Jag rekommenderar er dock att vara lite försiktiga med den populära appen Instagram. Den tar fina bilder som är lätta att dela, men det finns en begränsning. Filerna sparas i en låg upplösning vilket gör det svårt att framkalla dem. Kanske har du inga planer på det, men det är värt att reflektera över att det kan bli jobbigt när du i framtiden upptäcker att den perfekta bilden som du tog för tio år sedan inte går att framkalla.

[UPPDATERAT: NU KAN INSTAGRAM SPARA BILDER I FULLSTORLEK SÅ JAG HAR BÖRJAT ANVÄNDA DEN MED GOTT RESULTAT]