Om fotografen / About the photographer

  • Home
  • /Om fotografen / About the photographer

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In Swedish

Mitt namn är Klas-Herman Lundgren och jag är en 31 år gammal civilingenjör med fotografi och utbildningspolitik som stort intresse. De senaste åtta åren har jag fotograferat diverse uppdrag och har nu startat en enskild firma för att fotografera mer regelbundet. Jag innehar F-skattebevis.

Jag är bosatt i Uppsala med arbete i Stockholm. Min bakgrund har jag inom studentpolitiken, där jag bl.a. varit ordförande 2009-2010 för den svenska studentrörelsen (SFS) och 2008-2009 för Uppsala studentkår. Jag är civilingenjör i molekylär bioteknik men brinner för samhällsfrågor, politik och fotografi. Mitt nuvarande arbete är som projektledare och kommunikatör på Vetenskap & Allmänhet (VA), som arbetar för att främja kontakten mellan forskning och olika samhällsgrupper. Då och då agerar jag också via min firma som fotograf, skribent, moderator samt kommunikations- och organisationsrådgivare. Jag passar dessutom på att läsa t.ex. utbildningssociologi, filosofi och organisationslära vid universitetet.

Jag sitter för tillfället i styrelsen för Uppsala universitet, Studentbokhandeln, Global Action Plan Sverige och stiftelsen Drivhuset. Jag ingår också i rektorsrekryteringsgruppen för Uppsala univ. samt en grupp om utbildningskvalitet hos Sveriges universitets- och högskoleförbund.

Innan tiden på Uppsala studentkår var jag engagerad i andra delar av Uppsalas förenings- och nationsvärld. Bland annat genom Östgöta nation, Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd och ett års heltidsarbete som vice ordförande med ekonomiskt ansvar för Uppsala- teknolog och naturvetarkår. Mitt engagemang vid sidan av studierna har betytt enormt mycket för mig som person och jag har svårt att inte engagera mig helhjärtat i frågor som jag tycker är viktiga.

När jag har tid över roar jag mig till stor del med fotografi, politik, film, böcker, diskussioner och sällskapsspel. Fotografi lägger jag ned mycket tid på.

  • Mail: herman @ klasherman . com
  • Skype: ja, mejla
  • Bosatt: Uppsala/Stockholm

In english

I am a 31 year old photographer that live in Uppsala, Sweden, and work in Stockholm. I am also a Master of Science in Molecular Biotechnology Engineering and involved in education politics. I have now started my own photography company, but I have been photographing for the last 10 years.  I am fond of design, film, science, literature, music, travel, projects and many other things.

  • Mail: herman @ klasherman . com
  • Twitter: klasherman (swedish)
  • Location: Uppsala/Stockholm, Sweden

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]